Selecteer een pagina

Het proces

Het proces

Ontvangen en controleren van het bestand

Wij ontvangen een snijbestand van de te bouwen boot. Dit bestand controleren we van top tot teen. Kloppen de bouw- en spantlijnen? We optimaliseren de snijcontouren en markeerlijnen zodat het omzetten naar een snijbestand soepel verloopt. Waar tekeningen bijvoorbeeld uit veel rechte lijnstukken bestaan, converteren wij deze naar arcs, zodat de rondingen van de boot mooi aangehouden kunnen worden.

Ook kunnen wij werken vanuit een 3D-model. Zo slaan wij complete 3D-modellen uit tot te snijden onderdelen. In de afgelopen jaren hebben wij zelf software laten ontwikkelen die ervoor zorgt dat het uitslaan van de onderdelen zo voorspoedig en ‘schoon’ mogelijk verloopt.

Nesting van het bestand

Ons nestprogramma nest alle onderdelen zo gunstig mogelijk in platen (zodat er zo weinig mogelijk afval overblijft) en onze tekenaars controleren het bestand na het nesten of het akkoord is voor het plasmasnijden.

lijnen uitzetten plasmasnijtafel aluminiumsnijpakket

CNC-programmering

Nadat de nesting is goedbevonden, wordt er per geneste sheet een cnc-programma gemaakt door onze programmeurs. Hiervoor wordt wederom een beroep gedaan op onze eigen sofware, waarmee eveneens de cnc-programmering wordt uitgevoerd.

Uitzetten lijnen en uitsnijden aluminium

Onze plamasnijmachine zet in eerste instantie de markeerlijnen uit op het aluminium. die matchen met de montagetekeningen, zodat de bouw van de boot soepeler verloopt. Nadat dit proces is volbracht worden de onderdelen uitgesneden.

Vormwerk

Na het snijden van de aluminium delen, kunnen deze gekant en/of gevormd worden indien gewenst. Wij hebben in ons machinepark diverse kantbanken om de kant- en vormwerkzaamheden uit te voeren.

Machinepark

Bekijk ons moderne
En veelzijdige machinepark

LEES MEER

Over Ons

Lees alles over
Aluminiumsnijpakket.nl

LEES MEER

Ontdek hoe Aluminiumsnijpakket werkt

Ontdek